کد خبر 274217
۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸

یادداشت/ سعید گنجی

«دزفول»؛ آرمان‌شهر مقاومت مردمی

«دزفول»؛ آرمان‌شهر مقاومت مردمی

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارم خرداد «روز دزفول، روز ملی مقاومت و پایداری» را گرامی داشت.

به گزارش پایگاه خبری حیات، سعید گنجی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران در یادداشتی نوشت:

مردم دزفول در روزگار جهاد و شهادت، جانانه ایستادند و اراده دشمن بر تسلیم را به آرزویی دست‌نیافتنی مبدل کردند و باوجود امواج تبلیغاتی و تهدیدات گسترده رژیم بعث عراق هرگز تسلیم نشدند. مردان و زنانی که باوجود موشک‌باران شدید دشمن، مقاومت کردند و در میانه جنگ، سنگر نمازجمعه شهرشان هر هفته پررونق‌تر و با صفای حضور پرشمار مردم و رزمندگان اقامه می‌شد.

پدران و مادران این دژ دلاورپرور، ۲ هزار و ششصد شهید بر دفتر زرین مقاومت و پایداری در روزگار خود ثبت کردند تا معلمان بزرگ شهامت وشهادت برای آیندگان این سرزمین باشند. شهری که ۲۵۰۰ گلوله توپ، ۳۳۱ راکت، ۱۷۶ موشک، ۲۶۰۰ شهید، ۴۰۰۰ جانباز، ۵۰۰ آزاده و ۱۹۰۰۰ منزل و ساختمان ویران شده دید؛ اما صبورانه ایستاد.

آن ایستادگی های تاریخی و مقاومت کم نظیر مردم دزفول در مقابل حمله‌های ناجوانمردانهٔ دشمن، در موارد متعددی مورد توجه و تأکید امامین انقلاب قرار گرفته است. امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران روز دوازدهم آبان ۱۳۵۹ در دیدار با وعاظ و خطبا، حماسه‌آفرینی دزفولی‌ها را چنین ستودند: «من باید یک تسلیت به سرتاسر ایران و تبریک عرض کنم و خصوص به خوزستان و بالاخص به دزفول تبریک عرض می‌کنم، برای اینکه آن‌طور روح مقاومت دارند و آن‌طور مردانه قیام کردند و مشغول مقابله با دشمن هستند...».

مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در روز ۲۳ اسفند ۱۳۷۵ در اجتماع بزرگ مردم این شهر در سخنانی از حماسه مقاومت، ایستادگی و شجاعت مردم دزفول در شدیدترین حملات دشمن در هشت سال جنگ تحمیلی تجلیل کردند و این منطقه از میهن اسلامی را سرزمین افتخارات تاریخ ایران نامیدند و به جایگاه رفیع مردم دزفول به لحاظ مقاومت و صبر انقلابی آنان اشاره کردند و فرمودند: «مردم شهر دزفول یکی از بهترین امتحان‌های دوران انقلاب و جنگ تحمیلی را در تاریخ به یادگار گذاشتند و قهرمانی ماندگاری را به ثبت رساندند و این اثر شگفت‌آور نتیجه رسوخ و نفوذ ایمان انقلابی تا اعماق روح و جان این مردم است.

به‌پاس مقاومت و پایداری مردم دزفول در دوران هشت سال دفاع مقدس در هفتمین سال جنگ تحمیلی به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به‌عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد و این روز به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نام‌گذاری شد.

این روزهای پر افتخار، فرصتی برای تجدید عهد با شهدا و امام شهدا و رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) و یادآوری مسئولیت سنگین ما در حفظ و پاسداشت و ترویج ارزش‌های متعالی فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت است.

چهارم خرداد؛ «روز دزفول، روز ملی مقاومت و پایداری» و یاد و خاطره همه شهدای گران‌قدر به‌ویژه شهدای عملیات بیت‌المقدس و شهدای مردم مقاوم دزفول را گرامی می داریم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha